Tavelvägg med posters och ramar

En tavelvägg är en vägg med flera posters som passar intill varandra för att skapa en sammanhängande display. Detta är en vanlig metod för att dekorera ett rum eller lägga till personliga detaljer i en plats. 

Här är några tips på hur du kan tänka när du sätter upp en tavelvägg:

  1. Välj ett tema eller en färgskala: För att skapa en sammanhängande look, överväg att välja ett tema eller en färgskala för postrarna på din tavelvägg. Du kan till exempel välja posters som har en gemensam färg eller som handlar om samma ämne.

  2. Planera layouten: Innan du börjar sätta upp postrarna, kan det vara bra att skissa ut hur du tänker att layouten ska se ut. Du kan använda måttband och tejp för att markera var postrarna ska hänga.

  3. Var noga med placeringen: Var noga med att placera postrarna på en nivå som är lätt att titta på. Du vill inte att någon ska behöva sträcka på halsen för att titta på din tavelvägg.

  4. Varierad storlek och form: För att skapa intresse kan det vara bra att blanda och matcha posters med olika storlekar och former. Du kan till exempel välja att ha en stor poster som huvudattraktion och lägga mindre posters runt den.

  5. Använd ramar: För att ge din tavelvägg en mer professionell look kan det vara bra att använda ramar. Det hjälper också till att skydda postrarna från skador.

  6. Var inte rädd för att experimentera: Det finns inga hårda och fasta regler för hur en tavelvägg ska se ut. Var inte rädd för att experimentera och testa olika layouter tills du hittar en som du gillar.