Posters eller affischer

Posters och affischer är två olika typer av tryckta bilder som kan användas för att piffa upp en inredning eller för att sprida information. Här är några skillnader mellan posters och affischer:

  1. Storlek: Posters är oftast större än affischer, och finns i olika storlekar från A4-format till stora storlekar som kan täcka en hel vägg. Affischer är däremot oftast mindre, och finns i storlekar som A4, A3 eller mindre.

  2. Användningsområde: Posters används oftast som dekoration i hemmet eller på kontoret, medan affischer används mer för att sprida information eller reklam. Affischer placeras ofta på offentliga platser såsom affärscentrum, tunnelbanor eller utomhus.

  3. Material: Posters trycks oftast på papper, medan affischer trycks på olika typer av material som till exempel plast eller folie. Detta gör att affischer kan vara mer hållbara och lättare att hänga upp utomhus.

  4. Look: Posters har oftast en mer stilren och sofistikerad look, medan affischer ofta har en mer dynamisk och lockande design för att fånga uppmärksamheten.