Historien bakom posters

Posters har använts som ett sätt att fånga uppmärksamhet och sprida budskap i mer än 300 år. Deras historia kan spåras tillbaka till 1700-talet, då de första reklamplakaten började dyka upp i Paris. Dessa plakat användes främst för att annonsera teaterföreställningar och andra underhållningsevenemang, men snabbt började även affärsföretag och politiska grupper att använda dem för att nå ut med sina budskap.

Under 1800-talet blev posters alltmer populära, och de började användas för att marknadsföra en mängd olika produkter och tjänster. Detta var också tiden då konstnärsposters började dyka upp, dvs. affischer som skapats av konstnärer för att marknadsföra sina verk.

I början av 1900-talet utvecklades tekniken för tryckning av posters, vilket gjorde att de blev billigare och mer tillgängliga för allmänheten. Samtidigt började street art-posters att dyka upp, och poster som medel för politiskt budskap blev allt vanligare.

I dag finns det posters av alla möjliga slag, från reklamposters till konstposters och filmposters. De används som inredning, som reklam och som konstverk, och spelar en viktig roll i många olika sammanhang.

Vi på Minposter kan hjälpa till med alla typer av Posters, vi fokuserar dock främst på posters som man hänger på väggen. Har ni förfrågan om annat så är det bara att maila oss på info@minposter.se

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.