Skillnaden mellan ett matt vs silkpapper för posters

Våra posterpapper är antingen matt(obestruket) eller silk(bestruket). Matt och silkespapper är två typer av papper med olika ytfinish som ofta används för att trycka posters. Här är en jämförelse av skillnaderna mellan matt och silkespapper:

  1. Ytfinish: Mattpapper har en jämn, icke-glansig yta, medan silkespapper har en något glansig yta och är något mjukare att ta på.

  2. Färg: Mattpapper ger oftast mer dämpade och subtila färger, medan silkespapper ger oftast mer livfulla och mättade färger.

  3. Upptag av bläck: Mattpapper absorberar bläck mer lätt, vilket kan resultera i skarpare text och bilder. Silkespapper har däremot en något lägre upptagshastighet för bläck, vilket kan resultera i en mer subtil, mindre intensiv appearance.

  4. Kostnad: Mattpapper är oftast billigare än silkespapper.

  5. Användning: Mattpapper används ofta för att trycka texttunga dokument eller för att skapa en mer professionell eller formell look, medan silkespapper ofta används för att trycka högkvalitativa bilder eller grafik som behöver sticka ut.

Vilken typ av papper du väljer beror på dina specifika behov och preferenser. Överväg vilken typ av tryckprojekt du jobbar med och det önskade utseendet och känslan på det färdiga resultatet när du bestämmer dig mellan matt och silkespapper.

Vill ni veta mer grunderna mellan ett matt(obestruket) vs silk(bestruket) förklarar vi det här:
https://minposter.se/blogs/nyheter/vara-pappersval

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.