FRI FRAKT ÖVER 299 kr • LEVERANS 2-4 ARBETSDAGAR

Vad är utfall på tryckfil? Använd utfall 3mm utfall när du skapar din poster!

Alexander Roos |

Det är vanligt att man använder sig av en så kallad säkerhetsmarginal på 3 mm när man skapar tryckfiler, inklusive posters. Säkerhetsmarginalen är en extra försiktighetsåtgärd som innebär att text och andra viktiga element på en trycksak inte får komma närmare än 3 mm från kanten på sidan. Detta är för att undvika att viktig information hamnar utanför den tryckta ytan och därför inte syns på den färdiga trycksaken.

Det finns flera skäl till varför säkerhetsmarginalen är viktig. För det första kan tryckmaskinen inte alltid trycka exakt till kanten, så det finns en risk att viktig information hamnar utanför den tryckta ytan om du lägger den för nära kanten. För det andra kan det finnas en risk för att trycksaken skadas under transport eller hantering om den tryckta ytan går ända till kanten.

Säkerhetsmarginalen på 3 mm är en bra regel att följa när du skapar tryckfiler, inklusive posters, för att säkerställa att din trycksak ser bra ut och att viktig information inte försvinner. Det kan vara bra att ha i åtanke att vissa tryckerier kan ha andra krav på säkerhetsmarginaler, så det kan vara en bra idé att kolla med tryckeriet innan du skickar iväg din tryckfil.

Lämna en kommentar

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.