Våra pappersval: skillnaden mellan matt(obestrukret) och ett silkpapper(bestruket)

Vi trycker våra posters i majoritet på ett obestrukret och vad branschen kalalr ett mattpapper. Där finns dock undantag där vi använder bestruket silkappper. Det är oftast när man t.ex har ett färgrikt foto.

Obestruket och bestruket posterpapper/affischpapper hänvisar till ytan på papperet. Obestruket posterpapper/affischpapper har en mattfinish och är inte lika glansigt som bestruket papper. Det används ofta för att trycka texttunga dokument eller för att skapa en mer naturlig eller rustik look.

Bestruket affischpapper har däremot en glansig eller halvglansig finish och är mjukare att ta på. Det används ofta för att trycka högkvalitativa bilder eller grafik som behöver sticka ut, eftersom den glansiga finishen förbättrar färgernas livfullhet och klarhet. Bestruket papper är också mer motståndskraftigt mot smuts och fingeravtryck.

Både obestruket och bestruket affischpapper har sina egna unika egenskaper och kan användas för olika ändamål. Det är viktigt att överväga vilken typ av tryckprojekt du jobbar med och välja rätt papper baserat på dina behov och preferenser.

Vill ni veta mer i detalj matt(obestruket) vs silk(bestruket) förklarar vi det här:
https://minposter.se/blogs/nyheter/skillnaden-mellan-ett-matt-vs-silkpapper-for-posters

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.